Spušten kapak nakon operacije mrene?

Poštovani, 11.07. operirala sam mrenu na lijevom oku i bila na kontroli do sada dva puta, međutim, prije nekog vremena sam primijetila spušten kapak na tom oku. Mrenu na desnom oku sam operirala lani 29.4. i s njim je sve u redu. Zanima me zašto se to sad pojavilo? Nije baš strašno, ali kapak malo pokriva lijevo oko i malo mi čak i smeta. Ne znam dali je to uzrok operacije ili nešto drugo? Još uvijek stavljam kapi Maxitrol 3 puta po jednu kap kako mi je i preporučeno kod zadnje kontrole. Zanima me dali se tu što može napraviti? Imam 62 godine. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

operacija mrene spušten kapak
Dean Šarić
Poštovana,

u izvjesnom postotku kod operacije mrene dođe do blage traume mišića koji podiže vjeđu. U pravilu se kapak oporavi kroz koji tjedan. Ako se ne oporavi može se rješavati operacijom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedan × tri =

Back to top button