Pojava prozirnih mrlja nakon operacije katarakte?

Poštovani, prije tri mjeseca izvršio sam operaciju katarakte s implementacijom leće na oba oka i zadovoljan sam s vidom, te više nema katarakte naravno. Međutim, ono što me brine je pojava prozirnih mrlja na oba oka, a posebice na desnom oku, gdje mi se pojavljuje i jedna crna mrlja nepravilnog oblika. Ta mrlja se fokusira na predmet koji gledam i ona je stalno prisutna. Pored ovoga na trenutak i to veoma često na tom istom oku pojavljuje se siva zavjesa koja nestaje kada trepnem okom. Doktor koji je izvršio operaciju nakon pregleda kaže da je to možda problem s povišenim krvnim tlakom, kada pucaju sitni kapilari i tada dolazi do ovih problema. Molim Vas kratko mi odgovorite o čemu se radi i dali je to ozbiljan problem? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

prozirne mrlje u oku
Dean Šarić
Poštovani,

skloniji bih bio mišljenju da je problem vezan za staklovinu, ili nitaste opacitete u staklovini ili ablaciju stražnje staklovine. Ukoliko je mrežnica uredna ove poremećaje ne treba tretirati, s vremenom bi Vam trebali manje smetati.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osamnaest + 7 =

Back to top button