Imam 16 godina, smijem li nositi kontaktne leće?

Poštovani, imam 16 godina i zanima me dali je uredu da počnem nosit leće jer naočale nosim punih 5 mjeseci? Dioptrija mi je desno oko -1,25 a lijevo -1,75. Koliko je zdravo nosit leće? Hvala unaprijed na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

smijem li nositi leće
Dean Šarić
Poštovana,

svakako bih preporučio kombinaciju nošenja leća i naočala. “Zdravlje” oka kod nosioca leća vezana je za uredno održavanje i pravovremenu zamjenu leća. Također bitne su redovne oftalmološke kontrole.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest − sedam =

Back to top button