Smijem li nositi kontaktne leće bez cilindra iako ga imam?

Pozdrav, bila sam na pregledu za kontaktne leće u Ghetaldusu i ustanovljeni su mi cilindri. Rečeno mi je da ću morati nositi leće za astigmatizam, koje sam odbila jer su mi rekli da koštaju 1000 kuna za 6 mjeseci, pa su mi dali normalne leće, ali s većom dioptrijom, to je kao neki trik. Zanima me hoće li mi se dioptrija povećati ako nosim leće s većom dioptrijom? Ovo je moja dioptrija:

Desno (sph -1.00, cyl -1.00, os 165°)
Lijevo (sph -1.50, cyl -1.00, os 0°),

Dali su mi normalne leće Purevision desno sph -1.50 i lijevo sph -2.00. I moje drugo pitanje je, ako mi je cilindar -1.00, kako odabrati leće za astigmatizam ako se nudi samo opcija -0.75 i -1.25? Na internetu je puno jeftinije kupiti leće za astigmatizam, ali se nude samo takvi cilindri? Imam i osi 165° i 0°, i isto nisu opcije kod odabira leća za astigmatizam. Molim Vas pomozite. Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kontaktne leće bez cilindra
Dean Šarić
Poštovana,

ako ste zadovoljni vidom s lećama bez cilindara možete ih nositi. Ako je cilindar 1,00 u pravilu se ordinira 0,75 cilindra i po potrebi se poveća sfera. Kupovanje leća preko interneta pogotovo u Vašem slučaju nije preporučljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × 1 =

Back to top button