Koje kontaktne leće naručiti ako mi na nalazu piše axis (os) 5?

Poštovani, trebao bih naručiti kontaktne leće. Pa me zanima sljedeća stvar, ako mi na nalazu od oftalmologa za jedno oko piše axis (os) 5, a za drugo oko axis 0, koju bih os trebao izabrati pri naručivanju? Ponuđene osi su (10, 20, 30, 40, pa sve do 180 stupnjeva). Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

os axis kontaktne lece
Dean Šarić
Poštovani,

to se mora isprobati na pregledu, stavi se cilindar na 0 pa na 10 stupnjeva i s kojom opcijom bolje vidite to se prepiše. Svakako se mora uzeti u obzir i mogući pomak leće u jednu ili drugu stranu. To svakako morate obaviti na pregledu, jer krivi kut astigmatizma može dosta oslabiti vidnu oštrinu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 − šesnaest =

Back to top button