Imam cilindar 0.75, mogu li nositi leće bez cilindra?

Poštovani, leće nosim već 10 godina. Dioptrija desnog oka je -1,75, lijevog -1,50, cilindar -0,75, os 80. Unatrag 3 godine kupujem leće za astigmatizam. Čini mi se da to nije velika dioptrija i s obzirom na to da su duplo skuplje, moje pitanje je da li je uopće potrebno kupovati leće za astigmatizam? Zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kontaktne leće bez cilindra
Dean Šarić
Poštovana,

ako ste zadovoljni (Vi i Vaš oftalmolog) s korekcijom bez cilindra, možete nositi i obične sferne leće jer je Vaš cilindar relativno mali.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

8 + 18 =

Back to top button