Smijem li koristiti Chloramhenicol mast za suho oko?

Poštovani, jednom ili dva puta dnevno mažem CHLORAMPHENICOL mast za oči 10mg/1g KRKA, zbog osjećaja grebanja i suhoće u očima. Kakve su moguće negativne posljedice ako to radim duže vrijeme, npr. mjesec dana ili duže? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

chloramhenicol mast za oči
Dean Šarić
Poštovani,

Chloramhenicol nije bezazlen antibiotik i ne treba ga koristiti za suho oko, postoji niz lokalnih ali i sistemskih nuspojava. Umjesto toga upotrebljavajte gel za oči (ima ih više na tržištu) gdje nema nuspojava, a učinak je identičan ili bolji.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

12 − 5 =

Back to top button