Da li se suhoća očiju može izliječiti?

Poštovanje, imam astigmatizam pa nosim naočale, no moj problem je suhoća očiju. U zadnja 3 pregleda shimerow test pokazuje disfunkciju suznog filma 0. Bila sam i na bušenju ciste te mi se ista ta cista ponovno pojavljuje na istom mjestu. Gotovo svaki drugi tjedan mi se stvori upala na jednom ili na drugom oku. Također znam imati i jake glavobolje na upaljenoj strani oka koje traju satima. Doktor mi je rekao da se to ne može izliječiti. Da li da to prihvatim ili da potražim drugo mišljenje? Bojim se da će biti isto i užasno mi sve to utječe na kvalitetu života. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

suhoća očiju liječenje, liječenje suhih očiju
Dean Šarić
Poštovana,

cista je manji problem. Suho oko se liječi dugoročno, postoji cijeli niz strategija, to ne možete rješavati bez subspecijaliste koji se bavi upravo time. Svakako potražite oftalmologa koji se bavi, ali i ima vremena posvetiti se Vašem problemu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
1 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedam − šest =

Back to top button