Smijem li kapati Marocen kapi bez liječničke kontrole?

Poštovani, dijete ima osjetljivo desno oko zbog začepljenog suznog kanala. Jutros ga je teško otvorila zbog konjunktivitisa. Lijevo oko nije zahvaćeno istim. Poslije umivanja bude bolje u toku dana. Poslije spavanja se ulijepi. Kupila sam Marocen kapi, zapravo druge koje su istog sastava. Zanima me da li trebam tretirati oba oka? I koliko kapi i dana? U rujnu će dijete napuniti 3 godine. Hvala unaprijed!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

marocen kapi
Dean Šarić
Poštovana,

svakako odvedite dijete oftalmologu, Ciprofloksacin je vrlo ozbiljan lijek i nije ga uputno davati bez liječničke kontrole.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × 1 =

Back to top button