Bebi je začepljen suzni kanal od rođenja, što savjetujete?

Poštovani, imam dvomjesečnu bebu kojoj je suzni kanal začepljen od rođenja. Oko joj skroz suzi, sada jako i krmelji i zacrevenilo se sve s vanjske strane. Pedijatrica nam je dala kapi Tobrex, od kojih nije ništa bolje. Da li postoji mogućnost pregleda oka kod tako male bebe? Imate li neki savjet? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

začepljen suzni kanal
Dean Šarić
Poštovana,

naručite se kod dječjeg oftalmologa, svakako bi bila potrebna masaža suznog kanala i kapanje Tobrexa dok traje upala. Kada se suzni putevi otvore proći će i upale.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

8 + tri =

Back to top button