Slabovidna sam i imam mrenu, što se može napraviti?

Poštovani, s mjesec dana starosti imala sam ozljedu oka, gdje sam si s noktićem “prerezala živac”. Oko je otprilike mjesec dana liječeno sistemskim i lokalnim antibioticima zbog posljedične upale. U ono vrijeme nitko me nije slao na operaciju ili sl. Išla sam godinama na vježbe od kojih nisam vidjela mnogo pomaka pa su s tim i prestali. Posljedice su slabovidnost na to oko i mrena (laički procjenjujem oko 80 % jer mogu samo prepoznati noć od dana i u određenom kutu raspoznati boje) i astigmatizam, te osjetljivost na svjetlost i glavobolje. Ono što mene sad zanima je da li postoji kakva mogućnost poboljšanja vida bilo kirurški ili drugim metodama, i koji bi mi sad trebao biti prvi korak? Imam 34 godine. Hvala na odgovoru!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

mrena slabovidnost
Dean Šarić
Poštovana,

slabovidnost se ne može liječiti u Vašoj dobi ali mrena može. Svakako trebate posjetiti iskusnog kirurga prednjeg segmenta oka.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × dva =

Back to top button