Skidao sam dioptriju od -18.00, preporučujete li reoperaciju?

Poštovani, naime prije 15 godina skidao sam dioptriju od -18.00 u poliklinici u Švicarskoj, pošto u Hrvatskoj u to vrijeme nije postajao način skidanja toliko velike dioptrije. Zbog problema s vidom i teškim načinom življenja odlučili smo to obaviti. Sad nakon 15 godina dioptrija je ok -3.00 jer ni na početku nije skinuta na nulu, ostavljena je oko -1.50 na svako oko. Cijeli život se borim s tim problemom i sad ne znam što učiniti, jeli postoji koji način korekcije laserom? Jer sad u skoro 40. godini savjetuju mi da se ne zezam s time jer nije sigurno. S druge strane imam prijatelje koji su to obavili i sasvim su ok. Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ponavljanje laserskog skidanja dioptrije, skidanje dioptrije reoperacija
Dean Šarić
Poštovani,

skidanje tako velike dioptrije laserom nije preporučljivo. Kako u Hrvatskoj tako i u Švicarskoj. Za takve dioptrije u Vašoj dobi optimalno rješenje su kontaktne leće. U HR kao i u CH. Nemojte ići opet na laser jer je to u Vašem slučaju prerizično.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osamnaest + 13 =

Back to top button