Da li je rizično ponoviti laserski zahvat skidanja dioptrije?

Zdravo doktore, moje pitanje glasi: dali je bilo pacijenata kojima se nakon skidanja dioptrije ona ponovo vratila i da ste uradili doradu, to jest ponovo skinuli ostatak vraćene dioptrije? Dali je to rizično ponovo uraditi, pošto se kod mene vratila na -0,50 dsph te kapam kapi radi suhoće očiju. Što je rješenje za mene? Hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ponavljanje laserskog zahvata
Dean Šarić
Poštovani,

svakako dokorekcija ako Vam ta dioptrija predstavlja problem u svakodnevnom funkcioniranju. Obratno, ako Vam ta dioptrija ne predstavlja problem, ne treba inzistirati na dokorekciji. Rizik je malen.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 − 1 =

Back to top button