Problemi s nošenjem kontaktnih leća, bol u očima, suzenje, suhoća?

Poštovani doc.dr. Šarić, molila bih Vas za stručno mišljenje. Nosim kontaktne leće već 30 godina (tvrde). Jako sam ih dobro podnosila do otprilike prije dvije godine, kada počinju problemi, bol u očima, suzenje, suhoća, i kao da imam “temperaturu u očima”. Sve to govorim mojoj doktorici u kabinetu za kontaktne leće u Osijeku, i pokušavamo s kapima za ovlaživanje očiju, umjetnim suzama i sl. Imam i alergiju na pelud trava. No, moram vam objasniti još jednu bitnu stvar da bi Vam bilo jasnije. Bolovala sam od ahalazije, koju godinama nisu prepoznali i tek 2013. godine dilatacijom jednjaka tu, na sv. Duhu, dolazi do uspješnog i velikog poboljšanja i danas se odlično osjećam. No, dugogodišnja borba organizma s bolešću uvjetovala je stvaranje limfnih čvorova u plućima, pa je sada u veljači otklonjena sumnja na tumor (PET CT) i dijagnosticirana mi je alergijska astma i sarkoidoza (u bolnici za plućne bolesti Joradanovac). Čitajući na internetu da sarkoidoza utječe i na oči, povezala sam sve to što mi se događa i mislim da je ona uzrok mojim problemima. Molim vaše stručno mišljenje. Unaprijed hvala i srdačan pozdrav!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

problemi kontaktne leće, bol u očima, suzenje, suhoća
Dean Šarić
Poštovana,

mišljenja sam da je ključni problem nemogućnosti nošenja leća suhoća. Potrebno bi bilo uz vlaženje očiju upotrijebiti ciklosporinske kapi i svakako razmisliti o ugradnji suznih čepića.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet − dva =

Back to top button