Problemi s noćnom vožnjom nakon laserske operacije?

Poštovani, imam pitanje: htio bih izvršiti lasersko skidanje dioptrije. Malo sam dublje čitao i vidio da su neki pacijenti poslije imali velikih problema s noćnom vožnjom itd. Zanima me iskreno i vaše stručno mišljenje jer ne želim riskirati. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

problemi s noćnom vožnjom laserska operacija, noćni vid nakon lasera
Dean Šarić
Poštovani,

unazad par godina učinjeno je puno na korekciji takozvanih aberacija višeg reda – odgovornima za probleme koje navodite. Riječ je o wavefront tehnologiji koja osim dioptrije smanjuje i spomenute aberacije. Ovom tehnologijom moguće je operirati i pacijente koji imaju probleme s noćnim vidom, a operirani su starijim tehnologijama. Koliko je ta tehnologija uspješna govori i podatak da se piloti uspješno operiraju tom tehnologijom u kombinaciji s laserskom izradom “poklopca”(CustomVue Intralase).

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri + jedanaest =

Back to top button