Preporučate li progresivne naočale za djecu?

Poštovani doktore, imam pitajte vezano za mog sina. Ima 12 godina. Prije godina dana imao je dioptriju -1,50, da bi mu se sada povećala na 2,25. Oftalmolog nam je rekao da kupimo progresivne naočale, ali sam pročitala da one nisu za tako malo djecu. Što Vi mislite? Zahvaljujem se na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

progresivne naočale za djecu
Dean Šarić
Poštovana,

postoje različita mišljenja o korisnosti progresivnih naočala kod kratkovidne djece. Za sada nemamo jasnih dokaza o koristi ove metode. Moja preporuka bi bila da naočale koristi za daljinu, a kad radi na blizu (čitanje, računalo itd.) da ih skida.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devet + 19 =

Back to top button