Povezanost Multipli mijeloma i suzenja očiju?

Poštovani, imam dijagnozu Multipli mijelom. U dva navrata sam bila kod oftalmologa jer imam “malo” očnog tlaka i oči su mi bile crvene i iritirane. Prepisao mi je kapi i mast Maxitrol. Crvenilo i iritiranost je nestala, ali u posljednje vrijeme imam vlaženje očiju poput suzenja i to me brine. Ima li to izravnu vezu s dijagnozom ili je moguće imati neku bolest oka neovisno o njoj? Hvala na vašem odgovoru. Ovih dana ponovno ću kod liječnika.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

multipli mijelom suzenje očiju
Dean Šarić
Poštovana,

simptomi koje navodite ne bi trebali biti u direktnoj vezi s bolešću, no pojačana sklonost infekcijama može biti uzrokovana mijelomom. Svakako upozorite liječnike koji Vas pregledavaju na ovu mogućnost.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

9 − osam =

Back to top button