Postoji li mogućnost reoperacije mrene i implantacije multifokalnih leća?

Poštovani, imam 34 godine. Prije 6 godina imala sam operaciju juvenilne katarakte na oba oka. Implantirane su mi monofokalne leće. Specijalist sam radiologije. Imam više naočala koje kombiniran na poslu ovisno o udaljenosti radnih stanica, što je ponekad frustrirajuće. Postoji li mogućnost reoperacije odnosno implantacije multifokalnih leća? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ponovna operacija mrene, ugradnja multifokalnih leća
Dean Šarić
Poštovana,

ne bih to preporučio. Naime ponovna operacija je znatan rizik, a multifokalne leće nisu tako dobra opcija kako se reklamiraju. Pokušajte sa progresivnim naočalama ili monovision metodom sa kontaktnim lećama. Ako Vam monovision metoda bude odgovarala to se može riješiti laserom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedan × 3 =

Back to top button