Plutajuće čestice bijele boje u kutu oka?

Poštovani, imam 33 godine i zadnjih mjesec dana primijetila sam plutajuće čestice bijele boje u desnom kutu desnoga oka. Naočale još ne nosim, međutim prilično slabo vidim i imala sam u planu posjetiti oftalmologa radi utvrđivanja dioptrije. Kako sam trenutno poslovno u Kini i ne mogu na pregled prije veljače jer tada stižem doma. Trebam li se zabrinuti radi tih bijelih mrlja (prvo je bila jedna mala, sada su dvije veće), ili mogu mirno čekati pregled u veljači? Po Vašemu mišljenju radi li se o nečemu opasnom? Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

plutajuće čestice bijele boje u oku
Dean Šarić
Poštovana,

najvjerojatnije je riječ o problemu vezanom za staklasto tijelo koji su uglavnom bezopasni, no mogu biti i simptom ozbiljnijeg problema. Kina ima oftalmologe, pa svakako napravite barem rutinski pregled očne pozadine.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

šest + 12 =

Back to top button