PED makule – kakva je prognoza bolesti?

Poštovani dr. Šariću, dijagnosticiran mi je desno u makuli PED (pigment epithelial detachment) i rečeno mi je da je potrebno takvo stanje kontrolirati svakih 6 mjeseci. Koliko je ozbiljno ovakvo stanje, hoće li doći do potpunog odignuća mrežnice, jer ja zasad imam 90 posto vidne oštrine? Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

PED makule
Dean Šarić
Poštovana,

u većini slučajeva prognoza je dobra, no postoje i iznimke, svakako ako primijetite bilo kakvu naglu promjenu ne čekajte kontrolu nego odmah otiđite liječniku.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 + 9 =

Back to top button