Paučina u oku i svrbež oka do boli?

Poštovani, naočale nosim 10-tak godina i dioptrija se nije značajno promijenila. Na lijevom oku je -0,50 a na desnom -0,75. U zadnje vrijeme mi se pojavila kao nekakva paučina, na desnom oku jače, te mi dosta ometa vid. Isto tako me desno oko često peče i svrbi čak do boli, a često mi i oba oka suze, ali desno jače. O čemu bi se tu moglo raditi? Zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

paučina u oku, svrbež oka
Dean Šarić
Poštovani,

“paučina” bi mogla biti posljedica nitastih opaciteta u staklovini ili odljepljenja staklovine. Pečenje i nelagoda do boli može biti posljedica suhoće, ali to su samo nagađanja. Svakako posjetite oftalmologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

7 + 15 =

Back to top button