Zašto vidim plutajuću “paučinu” nakon udarca u glavu?

Poštovani Doc.dr. Dean Šarić, molim Vas za drugo mišljenje. Pala sam i udarila sljepoočnicom u oštar rub, bila je posjekotina koja se sad vidi. Nakon toga imam mutniji vid, te vidim plutajuću “paučinu” na desnom oku, kod čitanja. Vožnja auta mi smeta, ne mogu upravljati motornim vozilom jer ne vidim dobro. U staklovini opaciteti plutaju u centralnom djelu. Nosim naočale, oba oka različitih dioptrija. Vježbam oko lijevo, desno, gore dole, ali ništa nabolje. Imam obiteljsku abnezu, mama je bila dijabetičar, i samo na jedno oko imala vidno polje 0/2% vida. Molim Vas za savjet i zainteresirana sam da Vas posjetim. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

paučina pred očima, paučina u oku, paučina u vidnom polju
Dean Šarić
Poštovana,

“paučina” koju opisujete najvjerojatnije je staklovina niti koje se mogu vidjeti, također je moguće “odljepljenje” staklovine od retine što uzrokuje slične probleme. To je moglo biti posljedica udarca. Svakako se naručite na pregled kod retinologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × pet =

Back to top button