Očno dno nejasnih granica kod hipermetropije?

Poštovani, u osnovnoj školi su mi dijagnosticirali dalekovidnost. Nedavno sam bila na pregledu i doktorica mi je rekla da mi je dioptrija +3 na oba oka, ali da još nisam za naočale. Na desnim oku mi je očno dno nejasnih granica. Poslije toga me je, pomalo uznemireno, poslala kod doktorice kod koje sam išla prije 15 godina i koja je to još tada zavela u kompjuter. Kada sam je pitala zbog čega je to, samo mi je rekla da je to često kod jako dalekovidnih. Prije neki dan su mi popucali kapilari u desnom oku i često me bole očne jabučice. Također, na desnoj strani potiljka, na samoj granici s vratom, imam jednu bolnu točku koja pucketa kad diram i koja me često boli i bol mi sijeva u desnom oku. Ne znam da li je to povezano, samo primjećujem. Molim Vas recite mi u kojim slučajevima je očno dno nejasnih granica i da li su možda ta bolna točka i oko povezani? Puno hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

očno dno nejasnih granica
Dean Šarić
Poštovana,

vjerojatno je riječ o papili očnog živca nejasnih granica, to je kod hipermetropa čest nalaz i nije vezan za patologiju, no svakako potražite drugo mišljenje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvadeset − 11 =

Back to top button