Zašto osjećam oštru bol u oku dok čitam?

Poštovani doktore, ovo u nastavku je moj zadnji nalaz od prošle godine, pa Vas molim objašnjenje i uputu što je to točno. Inače prije 10 godina sam imala očni tlak 26 na desnom i 21 na lijevom oku, radi poremećaja štitnjače, kao i malu dalekovidnost 0,25.

Status : VOD 1,0, VOS 1,0
T apl o.dex.-18,8 mm Hg; o.sin.= 17,8 mm Hg ( 9,40 ) – nekorigirano za CCT
CCT; o.dx.=603 mcm; o.sin=603 mcm (kor.-4,0 mm Hg)
Biom.: nalaz na prednjem segmentu u fiz. granicama normale, osim slabijeg suznog filma
Fd.o.utq.: PNO jasne granice u nivou ostale retine, centralno ekskavirana, c/d=0,5;0,4, temporalno nešto slabije perfuzije.
k.ž. nježnije, arterije pojačanoga centr. refleksa; makularno područje čisto
Nalazi: V.P. Octopus: unutar 60 st nalaz u fiziološkim granicama
RNFL: o.dex. – stanjen RNFL peripapilarno uz obje temporalne žilen arkade; o.sin. – stanjen RNFL u gornjem kvadrantu DDLS 5/4

Terapija: Dobila Sol trusopt koji ne mogu staviti jer me užasno peče i boli oko poslije, a stavljam po preporuci Isopto tears i Systane balance. Ono što mi se događa u zadnje vrijeme jest oštra bol u desnom oku s vremena na vrijeme dok nešto čitam, suze koje strašno peku ujutro i popodne, te nemogućnost točnog izračuna dioptrije, pa doma već imam solidnu kolekciju naočala koje ne mogu nositi. To se ne odnosi na naočale za daljinu koje su izmjerene kod oftalmologa u Ghetaldusu u 11.mj/2013: Dsph -0,25 dcyl +0,50, axis 15 na lijevom oku i Dsph -0,25 dcyl +0,50 axis 110, na desnom oku. Iste vrijednosti su izračunate i za blizinu osim što je Dsph +, jer kod mog oftalmologa gdje se liječim na Sv. Duhu i sl. se čeka godina dana za običan pregled dioptrije. Tzv. optometristi su me lijepo sredili vezano za čitanje i svatko mi je odredio drugu dioptriju za čitanje od koje me boli glava i imam sve jače bolove u oku. Molim pomoć, možete li mi Vi konačno točno izmjeriti dioptriju profesionalno i u što kraćem roku jer se spremam na sezonski rad. Hvala lijepo!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

bol u oku kod čitanja, bol u očima čitanje
Dean Šarić
Poštovana,

hm, unatoč povećoj količini nalaza i pregleda, osim možda male suhoće ne izgleda da imate neki ozbiljan problem. Dioptrije koje navodite su minimalne i možda nepotrebne, tlakovi su uredni. Naručite se na pregled na 01 483 2395.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Molim vas odgovorite !!! Smije li osoba koja ima glaukom koristiti
    Maxtriol kremu i kapi !

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet + 5 =

Back to top button