Narudžba polutvrdih leća putem internet trgovina?

Poštovani, dobila sam recept za polutvrde kontaktne leće (Boston ES) sa slijedećim parametrima:

D (bazna krivina=818, velicina=9,8, krivina=.4, jakost=-3.00)
L (bazna krivina=823, velicina=9.8, krivina=.4, jakost=-2.75)

Pokušavala sam naručite iste preko internet trgovina, ali me zbunjuju parameteri bazna krivina i krivina. Kod većine proizvođača bazna krivina se traži u mm i ponuđene vrijednosti ne odgovaraju ovima koje ja imam (818 i 823). Nadalje, što se tiče krivine, ovaj parametar uopće nije ponuđen. Bila bih Vam jako zahvalna ako bi mi mogli ove pojmove malo pobliže objasniti. Unaprijed zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

polutvrde leće internet narudžba, polutvde leće internet kupovina
Dean Šarić
Poštovana,

bazna krivina je u Vašem receptu izražena upravo u milimetrima, npr. 8,18 mm. Nikako ne bih savjetovao nabavu leća, pogotovo polutvrdih preko interneta.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × 2 =

Back to top button