Na temelju čega odabrati kliniku za lasersku operaciju?

Poštovani, želim napraviti lasersko skidanje dioptrije. Dioptrija mi je D=-5,25 i L=-7,00. Imam 29 godina, liječnik kaže da mi je rožnica zdrava i odgovarajuće debljine. Nisam još bila na pripremnom pregledu za operaciju, ali očekujem da će sve biti kako treba. Tek treba odabrati kliniku na kojoj ću to raditi. Na temelju čega bi trebalo odabrati kliniku u kojoj ću raditi operaciju – koja je oprema potrebna za operaciju kakva meni treba? Da li bi bilo pametno raditi jedno, pa drugo oko ili je u redu raditi i istovremeno?

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kako odabrati kliniku za lasersko skidanje dioptrije
Dean Šarić
Poštovana,

danas imate dovoljno klinika koje se bave laserskim korekcijama dioptrije. Odluku naravno donosite sami, no bitne stvari su: iskustvo kirurga, kvaliteta lasera, da li Vas pregledava prije zahvata, operira i prati iza operacije isti liječnik, naprednost tehnologije koju pojedini centar ima i tako dalje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × 5 =

Back to top button