Može li se spriječiti slabljenje vida na slabovidnom oku?

Poštovani doktore, imam strabizam i slabovidna sam na desno oko od rođenja. U zadnje dvije godine mi je jako oslabio vid na desno oko, pa me zanima može li se to nekako spriječiti operacijom ili slično? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

slabljenje vida slabovidno oko
Dean Šarić
Poštovana,

ukoliko je riječ o strabizmu uzrokovanom dioptrijom ispravnom korekcijom može se koliko-toliko pomoći da vid dalje ne slabi. Za detaljniji odgovor trebali bi mi Vaši oftalmološki nalazi.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

petnaest − 9 =

Back to top button