Može li malo dijete imati suhoću u očima?

Poštovani, imam djevojčicu od 5 godina. Već tri mjeseca ima problema s bolom u očima i osjetljivosti na svjetlost. U klimatiziranim prostorima joj se još više zacrvene oči, kaže da je peku. Također ne može gledati TV. Bili smo kod oftalmologa, te su joj dijagnosticirane suhe oči. Radili smo također sve pretrage što se tiče vida i s tim je sve u redu. Zanima me vaše mišljenje dali tako malo dijete može imati suhoću u očima ili je nešto drugo u pitanju? Nismo radili bris očiju na alergiju. Molim Vas da mi kažete vaše mišljenje i što bi dalje mogla napraviti kako bi joj pomogla? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dijete suhoća u očima
Dean Šarić
Poštovana,

treba Vam iskusan dječji oftalmolog, zaista je suhoća oka rijetkost u toj dobi. Svakako treba isključiti alergiju kao mogući uzrok.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

10 + 11 =

Back to top button