Trajno otečeni kapci i vrlo suhe oči

Poštovani, imam problema s navedenim simptomima već 5 mjeseci. Kapci su mi od tada trajno otečeni, oči vrlo suhe i svakih par tjedana javlja se upala, pa sam dobila već nekoliko vrsta steroidnih i antibiotskih kapi i masti. Upala se očituje crvenilom, bolnim okom na dodir i treptaj, bez sekreta. Bila sam kod već nekoliko doktora koji su mi rekli da se radi samo o suhoći očiju i da koristim umjetne suze, no meni nije od njih ništa bolje, oči me stalno grebu i kapci su natečeni. Zanima me da li bi se u mojem slučaju moglo raditi o blefaritisu? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

depresija mrežnične osjetljivosti, depresija mrežnice
Dean Šarić
Poštovana,

moguće je i jedno i drugo, ali i kombinacija. Svakako potražite drugo mišljenje na nekoj od klinika jer odgovor nije moguće dati samo na osnovu ovih podataka.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button