Može li kvržica na kapku utjecati na vid?

Poštovani, prije dvadesetak dana otekao mi je kapak i pojavila se kvržica na istom. Doktorica mi je dala Cefalin antibiotske kapsule. Kada sam popio kapsule oteklina je nestala, ali kvržica (nije na rubu kapka i nema bijelu točkicu) je ostala, a isto tako i oslabljen (mutan) vid na oku. Nakon ponovnog posjeta doktorice uputila me oftalmologu (naručen za 2 mjeseca) i rekla da to što mi je bilo/je na oku nema veze s vidom. Pa Vas molim za mišljenje, da li ima spomenuto veze s pogoršanim vidom na bolnom oku i što bi to moglo biti? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kvržica na kapku mutan vid
Dean Šarić
Poštovani,

riječ je o upali žlijezde vjeđe (jačmenac) koja je prošla, no ostala je cista koja se može operativno odstraniti. Slažem se sa kolegicom da to nebi trebalo kvariti vid, no svakako Vas mora pregledati oftalmolog pa ćemo znati o čemu se radi.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

11 + jedanaest =

Back to top button