Ima li pojava ječmenaca veze s nošenjem naočala?

Poštovani, zanima me da li je ispravno da osoba od 25 godina nosi naočale samo za čitanje ili je potrebno stalno? Naime, prije nekih 2-3 godine sam išla na pregled jer sam imala problema s čitanjem i tada su mi date naočale, koje sam trebala nositi samo za čitanje. Prije par dana sam otišla kod druge doktorice zbog problema s ječmencem, i ona mi je rekla da osobe mlađe od 40 godina ne mogu nositi naočale samo za čitanje već stalno i da mi se ti ječmenci vraćaju upravo zbog toga, oči se grče itd. Da bi jučer obavila operaciju tog ječmenca (po drugi put, na drugom oku) gdje mi je doktor rekao da imam urođeni problem s tim nekim žlijezdama u oku i uvijek će mi se vraćati. Također mi je rekao da mi je jedina opcija neka injekcija za smirivanje tih upala. Kome sada vjerovati? Ja inače dobro vidim bez naočala, ne baš detaljno kao s njima naravno, ali vidim. Dok mi je s njima teško hodati vani, nemam orijentaciju, osjećam se zarobljeno i baš mi smetaju, ja mislim da ne bi tako trebalo biti. A doktorica koja mi ih je prepisala tvrdi da moram tako. Koji je Vaš komentar? Hvala Vam unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

pojava ječmenaca nošenje naočala
Dean Šarić
Poštovana,

zaista je neuobičajeno da osoba od 25 godina nosi naočale za čitanje a ne i za daleko. Jačmenci ne bi trebali imati veze s time. Očito postoji određena sklonost upalama koja se doista teško liječi ali morate biti uporni. Za naočale bi trebalo napraviti skijaskopski pregled i utvrditi točnu dioptriju pa tek na osnovi toga naočale. Zatražite drugo mišljenje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

18 + osamnaest =

Back to top button