Često imam ječmence ili chalazion, što je uzrok?

Poštovani, u zadnjih nekoliko godina imam 2-3 puta ječmence ili chalazion. Dugo traje, ružan i neugodan, boli na dodir, a kad prođe onda crvena kvržica još mjesecima ostaje. Čak i kad više nije crvena, kvržica je prstom opipljiva. Kako spriječiti ovo? Drugo pitanje, aktualno: lijevi gornji kapak mi je ujutro natečen bez promjene boje a kvržica opipljiva u samom lijevom kutu tog kapka. Preko dana oteklina nestane, ali ostaje ta kvržica/zadebljanje u kutu. Što bi to moglo biti i što poduzeti? Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

česti ječmenci chalazioni, uzrok ječmenaca
Dean Šarić
Poštovani,

ove su upale u pravilu bezopasne, no obzirom da se kod Vas češće javljaju moguće je da je riječ i o nekom sistemskom problemu. Trebalo bi napraviti neke elementarne pretrage krvi, tlaka, mokraće i drugo. Također je moguće da je riječ o padu imuniteta (stres i slično). Svakako konzultirajte i svog liječnika opće medicine da se pozabavi s tim mogućnostima.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 + 3 =

Back to top button