Blefaritis koji ne prolazi

Poštovani, imam blefaritis. Radio sam bris oka, oba oka sterilna. Imam dokazanu alergiju na pelud, grinje, prašinu. Radio sam terapiju sa kapima i masti maxidex 2 tjedna, nije nimalo pomoglo. Koristio sam i Opatanol, također ništa. Stoga mislim da moji problemi nemaju veze sa alergijom, pa se pitam šta bi moglo biti? Desno oko mi je onak posuho, ali je sve inače uredu. Ali lijevo me s jutra lagano žari da bi tokom dana počelo peči i bude mi malo mutan vid na lijevo oko. Imam navodno disfunkciju meibomovih žlijezda i rečeno mi je da sa toplim oblogama 3-4 put na dan masiram rubove kapaka. Kad radim terapiju onda mi bude to sa lijevim okom da me žari i peče, a kad pustim 2-3 dana, kad ne diram uopće ništa, onda me ne peče. Ali mi je dost suho oko. Šaljem Vam i sliku kvržice koju sam pronašao na oku. Možda me to grebe po površini oka pa zbog tog peče. Ujutro bude bolje jer po noći ne trepćem, a preko dana onda možda to izritira oko pa peče. Ali unatoč tome ako ne diram oči sa tim oblogama i pustim na miru onda me ne peče, tak da vise ni sam ne znam. Šta bi to moglo bit? Inače imam dobar vid, osim kad me peče na lijevom oku, tad mi je malo mutno. Izvinite na dugačkoj poruci. Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Blefaritis koji ne prolazi

Dean Šarić

Poštovani,

na slici sve izgleda normalno osim male lokalizirane upale koju treba liječiti. Moguće da je riječ o suhoći koja se povremeno može manifestirati na različite načine koje navodite. Kako su problemi kronični zahtijevaju dugoročnije praćenje i liječenje (oftalmološko).

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog
Kabinet za kontaktne leće Klinike za očne bolesti KB “Sveti Duh”, Zagreb.

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Operacija mrene pregled popust
 Komentiraj
 1. Ivana napisao:

  Pozdrav! Čitala sam ove objave ali i dalje nisam nasla odgovor na svoje stanje. Svaki 3tjedna- mjesec dana pojavi mi se chalazion (ako je to naziv za gnojnu kvržicu unutar kapka) i jacmenjac. Prije pol godine bila sam na rutinskom zahvatu da ga uklonim, međutim, stalno se pojavljiva na desnom oku (čak i na istom mjestu gdje je bio zahvat). Uvijek od svog doktora dobijem kapi i mast ali i dalje ne prestaje. Sto se jos moze učiniti? Hvala unaprijed

  • Optometrija.net napisao:

   Poštovana,

   teško je reći zbog čega se ječmenci konstantno pojavljuju. Možda da se posavjetujete s imunologom koji se uže bavi utjecajem imunoloških poremećaja na oko.

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net timPošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!