Ječmenac koji ne prolazi?

Poštovani, prije 6 mjeseci mi se na oku napravio ječmenac. Prvo sam mazala Maxitrol mašću prema uputama liječnika, zatim su ga istiskivali, te su ga 2 puta rezali. Prvi put sa vanjske a drugi sa unutarnje strane kapka. Od zadnje operacije prošlo je mjesec dana te se činilo sve u redu. Počela sam opet koristiti šminku, kupila sam sve novo. Nakon par dana kapak mi je ponovno otekao te mi je sa unutarnje strane narasla kvrgica. Je li moguće da mi je to od šminke? Ne znam da li da odem opet liječniku. Molim vas za pomoć, imam osjećaj da ga se nikad neću riješiti. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ječmenac koji ne prolazi, ječmenac ne prolazi
Dean Šarić
Poštovana,

ponovna pojava ječmenca nakon kirurškog zahvata nije rijetka. Moguće da je riječ o ožiljku, ostatku operiranog ječmenca ili formiranju novoga. Svakako inzistirajte na iskusnijem oftalmologu kod sljedećeg zahvata i porazgovarajte o mogućoj histološkoj analizi promjene da se isključe ozbiljnije dijagnoze.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Pozdrav,imam kvrzicu vec 2 godine i sada sam stavljena na kirurski mali zahvat,zasto me ta kvrzica boli,a doktori nikako da zovu?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × 5 =

Back to top button