Može li mi kuglica od ječmenca ometati vid?

Poštovani, imam jedno pitanje za Vas. Imala sam prije nekoliko godina ječmenac na lijevom oku, točnije na rubu gornjeg kapka, pa je kasnije ponovno recidivirao. Na tom mjestu mi je ostala kuglica koja je ponekad bolna, nisam je htjela skinuti jer me strah a ne smeta mi toliko. Čini mi se da ne mogu pogledati dobro u lijevu stranu skroz, kao da mi se udvostruči slika, odnosno kao da ne mogu skroz pogledati u lijevo, kao npr. sa desnim okom. Da li je moguće da mi se javljaju ti simptomi zbog toga što to nisam operirala? Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ječmenac ometa vid
Dean Šarić
Poštovana,

to bi morala biti jako velika “kuglica” koja bi pravila takve simptome. No svakako bih Vam preporučio njeno odstranjivanje, to je vrlo jednostavan zahvat.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

20 + 17 =

Back to top button