Koliko dugo se smiju koristiti Tobradex kapi uz terapiju za glaukom?

Poštovani doktore, moj otac ima glaukom i koristi slijedeću terapiju: Azarga, Xalatan, Alfagan. Međutim, uslijed korištenja terapije on je dobio infekciju oka (crvenilo i zatvaranje kapka). Doktor nam je prepisao Tobradex kapi. Dok ih koristi njemu se crvenilo povuče, međutim čim prestane sa uzimanjem terapije crvenilo se opet vrati. Pitanje za Vas je koliko dugo smije koristiti Tobradex kapi, s obzirom da je terapija za glaukom zasigurna do operacije koja je zakazana za dva mjeseca? Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

tobrex glaukom terapija
Dean Šarić
Poštovani,

riječ je vjerojatno o preosjetljivosti za neke od antiglaukomskih kapi. Tobradex treba izbjegavati koristiti dulje vremena. Ako su potrebni antibiotici i kortikosteroidi potrebno je koristiti blaže kortikosteroide (Flarex ili sl.) u kombinaciji sa nekim antibiotikom, no to Vam svakako mora prepisati oftalmolog.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest − 9 =

Back to top button