Kako zaustaviti rast plus dioptrije?

Poštovani, mene zanima kako da zaustavim rast plus dioptrije na desnom oku? Meni je sada dioptrija +4.00. Ne želim da mi raste, pa Vas pitam kako da ju spriječim/smanjim? Vidio sam da postoje razne vježbe, ali sumnjam da rade. Danas sam bio na pregledu i moram mijenjati stakla što je ogroman trošak, pa me zanima kako da ju popravim ili barem spriječim od rasta? Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kako zaustaviti rast plus dioptrije
Dean Šarić
Poštovani,

plus dioptrija u pravilu ne raste, dakle za početak bi trebali napraviti skijaskopski pregled (objektivno utvrđivanje dioptrije). Razlog pojačanju naočala je slabljenje akomodacije koje ide s godinama. Jedini način da se riješite dioptrije zauvijek je laserska korekcija. Ne postoje vježbe koje bi tu pomogle.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 + pet =

Back to top button