Kako korigirati strabizam i pomažu li prizme?

Poštovani, lijevo oko mi bježi od rođenja – nosila sam naočale u mlađoj dobi i oko se ispravilo. Međutim, tijekom studiranja dosta sam opterećivala oči radom na kompjutoru tako da je lijevo oko počelo zadnje 3 godine ponovo bježati prema unutra. Nemam dvoslike, na to oko vidim super – problem je više estetske prirode.

Vod = 0,7 +1,5dsph +0,25 dcyl ax 50 = 1,0;
Vos = 0,6 +2,0dsph = 0,8-0,9;
Fundus o.u

Na koji način da korigiram oko i koliki je učinak korigiranja oka prizma lećama? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

strabizam prizme, prizma leće za strabizam
Dean Šarić
Poštovana,

moguće je da Vam je potrebna jača dioptrija što bi možda ispravilo i strabizam. Ako to nije moguće potrebno se obratiti iskusnom strabologu da Vam odredi prizme, vrlo vjerojatno da će se morati učiniti i objektivno određivanje dioptrije – skijaskopija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × 2 =

Back to top button