Jeli moguće laserski korigirati vid ako imam očni tlak?

Poštovani, prije 3 godine dijagnosticiran mi je očni tlak, koji je uz korištenje Xalatana pod kontrolom. Dioptrija mi je na daljinu D.O. = +1.0 a na blizinu +3.00, dok je L.O. = +2.75 na daljinu i +4.75 na blizinu. Obzirom na očni tlak, zanima me je li moguće laserski korigirati vid, i da li su progresivne naočale bolja solucija od dva para naočala? Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

laserska korekcija vida očni tlak
Dean Šarić
Poštovana,

laserska korekcija je moguća obzirom da je glaukom pod kontrolom. Da li uzeti progresivne naočale ili dva para ovisi o Vašem poslu, navikama, vremenu provedenom u vožnji, na računalu i još niz drugih detalja. Porazgovarajte sa svojim optičarem u vezi te dileme, odgovor nije jednostavan.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

9 − 3 =

Back to top button