Ima li korioretinitis veze s naočalama?

Poštovani, prošle godine u trećem mjesecu dobila sam tešku upalu oba oka, hospitalizirana sam u bolnicu sa 0,2 posto vida, te mi je dijagnoza bila korioretinitis. Terapija mi je bila metilprednizolon 48mg ukupno sedam dana, zatim 32mg sedam dana i dalje 16mg, te Maxidex kapi 2x u oba oka. Na kontrole sam išla svakih mjesec dana uključujući OCT oba oka i pregled. Zadnji pregled sam imala 08.12. te me je primarijus sada poslao kod okuliste. Međutim, mene sada zanima zašto okuliste i dali ću morati nositi naočale, ja vidim normalno ili barem tako mislim, jedino što me često zna boljeti lijevo oko više nego desno, pošto je lijevo bilo više nastradalo, a i na OCT-u se vidi da lijevo nije baš ok-ej. Nalaz mi je Vod: sc 0,8-0,9 i Vos: sc 0,8-0,9. Molim Vas vaše mišljenje, dali su potrebne naočale nakon ovakve dijagnoze i što mogu očekivati od pregleda kod okuliste? Hvala na odgovoru!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

korioretinitis naočale
Dean Šarić
Poštovana,

što se tiče korioretinitisa to nema veze s naočalama. Ako i trebate neke naočale tu može biti riječ o nekoj maloj dioptriji obzirom da vidite oko 90% i bez naočala. Svakako odluku prepustite oftalmologu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 + 14 =

Back to top button