Hoće li spazam akomodacije proći sam od sebe?

Poštovani doktore, već sam Vam bila pisala, odgovorili ste mi da potražim drugo mišljenje i tako sam i učinila. Dijagnoza je spazam akomodacije, neurolog misli da sam imala i spazam malih krvnih žila u oku zbog migrena. Napravila sam i MR mozga zato jer su sumnjali na optički neuritis, ali ga nemam. Dakle, zadnjih 20 dana ne vidim dobro na desno oko, mutno mi je pogotovo na daljinu, ali i na blizinu imam osjećaj kao da mi je tanka zavjesa preko oka, naprežem se i teško mi je gledati i na kompjuter i normalno. Nisu mi dali terapiju. Prije toga nikad nisam imala problema s očima, ovo je došlo odjednom. Ja sam čitala malo po internetu i piše da se lažna kratkovidnost mora liječiti, inače da ću zaista postati kratkovidna. Zanima me dali ste i Vi mišljenja da će to proći samo od sebe i koliko to traje ili mi trebaju naočale? Ne želim da mi se upropasti vid ako se to može spriječiti, jer budem li se ovako naprezala otići će mi i drugo oko. Malo mi je čudno da će se narušeni vid vratiti sam od sebe. Unaprijed zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

spazam akomodacije
Dean Šarić
Poštovana,

proći će, svakako bi trebali u dogovoru sa osobnim liječnikom vidjeti kakvo je stanje krvnoga tlaka, šećera te hormona, a (koliko je to moguće) izbjegavati stresne situacije i odmarati se što više.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvadeset − 1 =

Back to top button