Može li peckanje u oku biti uzrokovano spazmom akomodacije?

Poštovani doktore, unazad 5 dana ne vidim na desno oko a uvijek sam vidjela odlično. Zamagljen mi je vid i na blizu i na daleko, peču me i svrbe oči i na oba dva oka osjećam kao da me netko nožem bocka. Samo na desno ne vidim. Bila sam na pregledu i dijagnoza je spazam akomodacije. Molim Vas da mi kažete dali to prolazi ili je trajno, koliko to traje? Rečeno mi je da će proći kad se opustim. Znači nikad. Puno sam na kompjuteru i jako mi to smeta. Ne mogu vjerovati da se na taj način izgubi vid od danas do sutra. Nisam dobila nikakvu terapiju jer da mi nije potrebna. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

spazam akomodacije, peckanje u oku
Dean Šarić
Poštovana,

spazam akomodacije je rijetko, ali neugodno stanje obično vezano za stres. Spazam na samo jednom oku je još rjeđi, a obzirom na pečenje i bockanje možda bi trebali potražiti drugo mišljenje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × 2 =

Back to top button