Gubitak vida zbog moždanog udara i paučina pred okom?

Poštovani doktore, izgubio sam vid na lijevom oku ima godina dana. Obišao sam sve oftalmologe u BiH, nisu mi mogli spasiti vid. Kažu posljedice moždanog udara. Sve sam kapi i tablete trošio kako su mi oftalmolozi rekli. Preglede CT MROI orbite, transkranijalni color dopler, injekciju u oko. Sad imam drugi problem, ispred desnog oka mi leti paučina i nekad mi se zaustavi i ne vidim ni kako. Bio sam kod oftalmologa i pogledao je i rekao da nije ništa strašno. Dao mi neke dvoje kapi, tablete i C vitamin. Molio bih vaše mišljenje što da radim? Ostati ću slijep bez prave dijagnoze.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

gubitak vida moždani udar, paučina pred okom
Dean Šarić
Poštovani,

gubitak vida kao posljedica moždanog udara rijetko pogađa samo jedno oko. Naime nije riječ primarno o očnoj patologiji nego je na vidnom putu u mozgu došlo do oštećenja. Tu oftalmolozi ne mogu puno napraviti. Što se drugog pitanja tiče vjerojatno je riječ o odljepljenju stražnje staklovine koju u pravilu samo treba pratiti i dugoročno nije opasna. Dakle samo praćenje stanja desnoga oka je dovoljno.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × 1 =

Back to top button