Glaukom zatvorenog kuta i operacija?

Poštovani, liječim se od glaukoma zatvorenog kuta već 5 godina. Trenutni tlak mi je 20 mmHg uz slijedeću terapiju; 3 puta dnevno Pilocarpin 2%, Trusopt i Combigan, te dvije tablete Diamoxa i 1 Kalinor svaki drugi dan. Pred mjesec i pol dana napravljena je NdYag iridotomia koja nije dala rezultata. Preporuča se operacija. Molio bih Vas za mišljenje, dali postoji još kakva druga mogućnost te ako ne, da li je budući da mi se pojavila mrena u mom slučaju moguća fakotrabekulektomija? Vidno polje mi je uredu, očni živac također, vid također. Još me interesira da li je u mome slučaju moguće izvršiti operaciju kanaloplastikom? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

glaukom zatvorenog kuta operacija
Dean Šarić
Poštovani,

kao što vidim prilično ste se dobro informirali o Vašoj bolesti. Preporučam Vam pregled kod profesora Mandića, našeg vodećeg stručnjaka za operacije glaukoma. Više na: www.mandicimandic.com

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × jedan =

Back to top button