Dioptrija se nije mijenjala, a nove naočale mi ne odgovaraju?

Poštovani doktore, prije 20 dana sam napravila nove naočale. Po pregledu okuliste dioptrija je nepromijenjena, astigmatizam +4, 110° jedno oko i 95° drugo oko. Ta dioptrija je nepromijenjena već 30-tak godina. Ja imam problem kod prilagodbe na nove naočale, slika je jasna, ali imam mučnine i nagon na povraćanje. Kući sam uspoređivala nalaze od prije i vidjela da je do sada rađen razmak zjenica oka 62 mm, a na novim naočalama je napravljen 60 mm. Može li to bit uzrok mojih mučnina i može li to dovesti do pogoršanja vida ako nastavim nosit naočale s pogrešno napravljenim razmakom zjenica? Trebam li pravit nova stakla ili čekati da se adaptiram na ova ako neće biti štetnih posljedica na oko? Unaprijed zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dioptrija ista naočale ne odgovaraju
Dean Šarić
Poštovana,

moguće je da je razmak zjenica krivo utvrđen, također je moguće da novi okviri (veličina leće, udaljenost od oka itd.) uzrokuju problem. Svakako se pokušajte još tjedan-dva naviknuti na nove okvire, a ako nema poboljšanja ponovite cijeli pregled i posjetite optičara.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

14 + jedanaest =

Back to top button