Degeneratio sen maculae luteae – dovodi li ova dijagnoza do sljepila?

Poštovani doktore, dijagnoza moje mame je sljedeća: Degeneratio sen maculae luteae oc utg. Zanima me kakav problem ona ima i da li se to može izliječiti ili dovodi do potpunog slijepila? Mama je 1935. godine rođena. Hvala na odgovoru!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

degeneratio sen maculae luteae
Dean Šarić
Poštovana,

radi se o makularnoj degeneraciji. Riječ je o tzv. suhoj formi koja se teško liječi. Sljepoća joj ne prijeti, ali makularna degeneracija joj može jako oslabiti vidnu oštrinu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedamnaest − četiri =

Back to top button