Da li sam pod rizikom od ablacije retine?

Poštovani, dosta sam čitala o Vama na internetu, pa se nadam da mi nećete zamjeriti što Vam se obraćam za savjet. Već dva tjedna u vidnom polju oba oka vidim tzv. leteće mušice. Odmah sam otišla na preglede i to s širenjem zjenica, kod dva različita oftalmologa. Kažu da je to normalno i da ću se naviknuti s vremenom. Zanima me da li sam pod većim rizikom od ablacije retine? Da li je normalno da prilikom treptaja povremeno primijetim crnu mrlju u kutu jednog oka, dakle kada zatvorim oči? P.S. Ne nosim dioptriju, vid mi je savršen a i u obitelji nema povijesti očnih bolesti, kao ni dijabetesa. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ablacija retine
Dean Šarić
Poštovana,

obzirom da na dva pregleda nije nađeno rizičnih promjena, mislim da ste prilično sigurni. Ablacija retine iznimno je rijetka kod ljudi koji nemaju rizičnih faktora.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × 4 =

Back to top button