Da li je kratkovidnost izlječiva s naočalama?

Poštovani, na nagovor prijatelja i rodbine uzeo sam dioptrijske naočale sa svim onim zaštitama od gledanja u monitor i slično (inače mi je dioptrija oko -0,75 na oba oka, kratkovidan sam). Ja doslovno 8h na radnom mjestu provodim gledajući u računalo, pa me znaju peći oči i boljeti glava. Koji je Vaš savjet? Čak su mi rekli u optici gdje sam uzeo naočale da će mi te naočale s vremenom poboljšati vid, odnosno da je kratkovidnost izlječiva, da li je to točno? Čitao sam dosta po netu i stvarno me zanima mišljenje stručnjaka za oči a ne nekog tko prodaje naočale, jer jasno, on će uvijek reći da je naočale potrebno nositi. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

liječenje kratkovidnosti, jeli kratkovidnost izlječiva
Dean Šarić
Poštovana,

nošenje naočala neće “izliječiti” ili smanjiti kratkovidnost, već one pomažu da bolje vidite. Vama su naočale najpotrebnije za vid na daljinu; vožnja, gledanje TV-a itd. Rad na računalu treba dozirati, odnosno raditi pauze i koristiti umjetne suze.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest − dva =

Back to top button