Da li bol i pritisak u očima imaju veze sa strabizmom?

Poštovani doktore od srca Vas pozdravljam, imam pitanje za Vas ako uspijem objasniti. Biti će mi jako drago dobiti odgovor od Vas, ako ne svejedno hvala! Prije 3 mjeseca utvrđen mi je strabizam za koji nisam znala da ga ima, saznavši to nakon svojih 36 godina. Nema veze, bolje ikad nego nikad. Doktor oftalmolog me uputio u Zagreb radi određivanje prizmatskog stakla! E sad mene zanima ovo; da li strabizam ima veze sa sljedećim smetnjama koje na sebi uočavam, a to je da kad se vozim u automobilu pri srednjoj prema većoj brzini me počnu boljeti oči, u trenutku kada mi naglo slike dolaze pred oči? Srce mi započne lupati, osjetim pritisak u očima i na prsima. Ima li to veze sa strabizmom? Ili se možda radi o očnom tlaku? A ako se radi o očnom tlaku kako to prepoznati? Smeta mi nagla svjetlost iz tamnog prostora na sunce. Unaprijed zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

pritisak u očima strabizam, bol u očima strabizam
Dean Šarić
Poštovani,

tegobe koje navodite ne bi trebale biti vezane na strabizam niti očni tlak, no svakako otiđite na pregled koji Vam je preporučen gdje će se provjeriti tlak i ortoptički status.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvanaest + osamnaest =

Back to top button