Bol u očima u trudnoći?

Poštovani doktore, imam 28 godina i u 5. sam mjesecu trudnoće (prva trudnoća). Unatrag mjesec dana počele su mi se pojavljivati jake glavobolje koje traju po 3-4 dana od jutra do sutra, uz popratnu bol u očima. Bol u očima se do kraja dana razvije i najčešće obuhvaća samo jedno oko. Bol je oštra i dolazi iz očne duplje. Oku ne odgovara svjetlo niti ikakvi zvukovi. Bol je toliko jaka, da imam osjećaj da će mi se oko raspuknuti. Nakon prespavane noći, bol u oku je još uvijek prisutna. Ne kao večer prije, ali podmuklo je osjećam još uvijek u istom oku. To mi se desilo već tri puta u zadnjih mjesec dana Ginekolog me poslao oftalmologu i doktoru opće prakse. Kod oftalmologa su svi nalazi bili uredni, čak sam došla na mjerenje očnog tlaka u trenutku glavobolje, kako bismo isključili trudnički glaukom, te tlak je bio uredan. Doktore opće prakse povezuje to s mojom trudnoćom i savjetuje mi veći unos vode u organizam, oko 2 litre po danu. Također me poslao na fizioterapiju jer misli da je uzrok tome vratna kralježnica. Meni ništa od navedenoga ne pomaže, a bol u očima zna biti izrazito jaka i ne vjerujem da je to nešto normalno. Ne znam kome da se obratim dalje i je li taj simptom opasan ili ne? Hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

bol u očima trudnoća, bol u oku u trudnoci
Dean Šarić
Poštovana,

kod vas vjerojatno nije riječ o oftalmološkom problemu, potrebno bi se bilo javiti neurologu u ambulanti za kupiranje boli.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest − 13 =

Back to top button